30.08.’22

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° Garantie Nederlands Online beschikbaar
Tags: Alles

Beschrijving

Het verbintenissenrecht en consumentencontractenrecht werden recent hervormd. Vier experts gaan op deze studiedag nader in op de gewijzigde wetgeving.

Prof. Ignace Claeys en dr. Thijs Tanghe zullen u op praktische wijze wegwijs maken in de belangrijkste nieuwigheden van het nieuwe verbintenissenrecht.

Prof. Reinhard Steennot en dr. Simon Geiregat focussen vervolgens op de nieuwe garantieregels in overeenkomsten met consumenten. De regels voor de consumentenkoop zijn na 20 jaar immers fundamenteel gemoderniseerd en voor het eerst aangevuld met gelijkaardige conformiteitsregels voor de levering van digitale inhoud. De sprekers lichten de nieuwigheden en belangrijkste caveats toe met een kritische blik.

Programma

 • 17u30: Sessie 1
  Kernpunten van het nieuwe verbintenissenrecht
  Prof. Ignace Claeys en dr. Thijs Tanghe
 • 18u45: Sessie 2
  Nieuw regime inzake consumentenkoop
  Prof. Reinhard Steennot en dr. Simon Geiregat
 • 20u00: Vragen en debat

Opmerkingen

Bij deze studiedag is het mogelijk om zowel fysiek als online deel te nemen.

Cursusnummer:
Garantie
Type opleiding:
Lezingen en studiedagen
Interessegebied:
Recht
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2021 - 2022
Startdatum:
30.08.2022
Lesgevers:
Ignace Claeys
Thijs Tanghe
Reinhard Steennot
Simon Geiregat
Contactpersoon:
gandaius@ugent.be
Locatie

Auditorium E

Meer informatie
Online beschikbaar

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.