07.02.’23

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° 230207 Nederlands Online beschikbaar

dinsdag 7 februari (19.00-21.00 uur) en online tot 31 maart 2023

Beschrijving

(procedure inzake) bedrijfsgeheimen, de implementatie van de DSM-richtlijn en de opstart van het eengemaakt octrooigerecht

Programma

De wet van 30 juli 2018 voerde een beschermingssysteem voor bedrijfsgeheimen in. Deze regelgeving bevat ook belangrijke bepalingen voor het bewaren van de vertrouwelijkheid van bedrijfsgeheimen tijdens gerechtelijke procedures.Paul Mayaert besteedt aandacht aan het statuut van bedrijfsgeheimen en de de actiemogelijkheden en bevoegdheidsverdeling in het kader van deze wet.Ook het auteursrecht zal grondige wijzigingen ondergaan na de omzetting van de DSM-richtlijn die verwacht wordt begin 2023. Niet alleen wijzigen de bepalingen voor het plaatsen van auteursrechtelijk beschermde werken op platformen (denk bv. aan YouTube), ook de hele regeling inzake auteurscontracten wordt hierdoor grondig hervormd. Hendrik Vanhees zal op deze topics grondig ingaan.

Tenslotte zal in het octrooirecht eindelijk het Eengemaakt Octrooigerecht van start kunnen gaan en wordt ook het Europees octrooi met eenheidswerking een realiteit. In de praktijk betekent dit dat aanvragers van octrooien en octrooihouders andere strategische afwegingen zullen maken in de aanpak om hun innovaties te beschermen. Esther van Zimmeren licht deze veranderingen toe.

Cursusnummer:
230207
Type opleiding:
Lezingen en studiedagen
Interessegebied:
Recht
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2022 - 2023
Startdatum:
07.02.2023
Lesgevers:


  • Paul Maeyaert (advocaat)
  • Hendrik Vanhees (gewoon hoogleraar UAntwerpen, hoofddocent UGent)
  • Esther van Zimmeren (hoogleraar UAntwerpen)
Contactpersoon:
nexus@uantwerpen.be
Locatie

  • Universiteit AntwerpenStadscampusAula S.C.0032000 Antwerpen
  • Livestream
  • On demand tot 31 maart 2023

Meer informatie
Online beschikbaar

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.