08.02.’24

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° GA067-Gevangenisstraffen Nederlands Online beschikbaar
Tags: Criminologische wetenschappen

Beschrijving

In deze webinar wordt toelichting gegeven bij de steeds veranderende juridische context van de uitvoering van gevangenisstraffen in België. In eerste instantie wordt een beschrijving gegeven van de juridische en beleidsmatige problemen en uitdagingen rond de uitvoering van de gevangenisstraf. Het internationaal regelgevend kader wordt geduid alsook de mate waarin België zich hieraan conformeert. Uitgebreide aandacht wordt besteed aan de Wet betreffende de externe rechtspositie van de veroordeelden tot een vrijheidsstraf en de aan het slachtoffer toegekende rechten in het raam van de strafuitvoeringsmodaliteiten en aan de wet betreffende de internering.

Programma

15.00 - 16.30 : Lezing

16.30 -17:00 : Vragen

Opmerkingen

In het kader van de interuniversitaire samenwerking met de Universiteit Antwerpen vindt aansluitend op 1 maart 2024 te Antwerpen een expert lab plaats over deze materie, waaraan u ook digitaal kunt deelnemen. Momenteel kan u hier zich nog niet voor inschrijven, maar wij zullen de inschrijvingslink hier delen van zodra deze beschikbaar is.

Cursusnummer:
GA067-Gevangenisstraffen
Type opleiding:
Lezingen en studiedagen
Interessegebied:
Recht, Sociale wetenschappen
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2023 - 2024
Startdatum:
08.02.2024
Lesgevers:
Tom Vander Beken
Contactpersoon:
gandaius@ugent.be
Meer informatie
Online beschikbaar

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.