24.10.’22

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° nvt Nederlands
Tags: publieke-technologie-smart-city-digitaal

Studium Generale lezing door Jan Adriaenssens

Beschrijving

Elk najaar organiseert de Universiteit Antwerpen op acht maandagavonden een reeks gratis lezingen om mensen samen te brengen rond actuele maatschappelijke ontwikkelingen. Elke avond begint om 19.30 uur met een lezing van een uur, gevolgd door een vragenronde en een gemodereerd debat tussen gastspreker en publiek. De lezingen worden in het Nederlands gegeven.

Programma

Maandag 24 oktober 2022 - 19.30 uur

Digitale technologie is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Het ene na het andere gebruiksvoorwerp wordt met het internet verbonden en ‘slim’ gemaakt. Niet enkel onze telefoons, muziekinstallaties, televisies en stofzuigers worden digitaler, maar ook onze stedelijke infrastructuur. In tegenstelling tot slimme tandenborstels, moet de technologie in onze straten wél behoeftegedreven zijn. Hoe kunnen we daarbij een blinde tech push vermijden, maar hoe zetten we de nieuwste technologie net in (of wanneer juist niet) om leven, werken, ontspannen… in onze steden te verbeteren?

Cursusnummer:
nvt
Type opleiding:
Lezingen en studiedagen
Interessegebied:
AI en Data Science, Architectuur en ontwerp, Burgerlijk ingenieur, Economie, business en (publiek) management, Industrieel ingenieur, Sociale wetenschappen, Wetenschappen
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2022 - 2023
Startdatum:
24.10.2022
Lesgevers:
Jan Adriaenssens (imec - publieke technologie)
Contactpersoon:
studgen@uantwerpen.be
Meer informatie

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.