01.10.’21

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° n/a Nederlands Online beschikbaar

Programma academiejaar 2021-2022

Beschrijving

Studieavonden voor advocaten, magistraten, notarissen, bedrijfsjuristen, gerechtsdeurwaarders en alle rechtspractici.

Programma


 • dinsdag 26 oktober 2021Het gebruik van Data Mining en Artificiële Intelligentie in juridische onderzoekenJohan Decorte (docent-onderzoeker HOGENT, IT-consultant)Pierre Thiriar (raadsheer Hof van Beroep Antwerpen)
 • dinsdag 8 februari 2022Capita selecta insolventierechtStijn De Dier (docent UAntwerpen)Thibault Van Wynsberghe (advocaat Nederlandstalige balie Brussel)
 • dinsdag 8 maart 2022Actualia VerbintenissenrechtBritt Weyts (gewoon hoogleraar UAntwerpen, advocaat balie provincie Antwerpen)Ignace Claeys (UGent, advocaat Nederlandstalige balie Brussel)Reinhard Steennot (hoogleraar UGent)
 • dinsdag 19 april 2022Afstammingsrecht, update 2022Frederik Swennen (decaan faculteit rechten UAntwerpen)
 • dinsdag 3 mei 2022Het nieuwe vennootschapsrecht drie jaar in werkingRobby Houben (hoofddocent UAntwerpen, advocaat balie provincie Antwerpen)Herman Braeckmans (emeritus hoogleraar UAntwerpen, advocaat balie Antwerpen)

Opmerkingen

Het inschrijvingsgeld bedraagt € 135 (m.u.v. studieavond 16.10.2021: 115, prijs zonder cahier). Vanaf een tweede inschrijving binnen het Nexus-jaarprogramma 21/22 (studieavonden en workshops) betaalt u € 120. Voor stagiair-advocaten geldt een tarief van € 100. De deelnameprijs omvat deelname aan de studieavond, de digitale documentatie en het cahier. Het cahier wordt u per post bezorgd.

De online uiteenzetting kan geraadpleegd worden tot de datum vermeld bij de desbetreffende activiteit.

Nexus is erkend als opleidingsverstrekker voor het systeem van de KMO-portefeuille, door hiervan gebruik te maken kan tot 30% worden bespaard op de deelnemersgelden. De deelnemer verbindt zich ertoe de regels gesteld door het Agentschap Innoveren & Ondernemen te respecteren.

Het accreditatienummer voor de KMO-portefeuille van Nexus Antwerpen is DV.O100321.

Erkenningen

Een aanwezigheidsattest wordt digitaal bezorgd, en dit na afloop van het online ter beschikking staan van de uiteenzetting. In aanvraag:

 • OVB
 • NKN
 • IGO
 • IBJ
 • ITAA
 • SAM-TES.

Cursusnummer:
n/a
Type opleiding:
Lezingen en studiedagen
Interessegebied:
Recht
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2021 - 2022
Startdatum:
01.10.2021
Contactpersoon:
nexus@uantwerpen.be
Locatie

Stadscampus of livestream op datum vermeld (19.00-21.00 uur) en/of on demand

Meer informatie
Online beschikbaar

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.