01.10.’21

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° evt Nederlands Online beschikbaar

Reeks webinars over geschiedenis en actualiteit van Marokko

Beschrijving

“Salaam” (vrede) en “Azul” (uit het hart) zijn twee begroetingsvormen die in Marokko worden gebruikt, maar voor velen méér betekenen dan een simpele “goedendag”. Voor de ene groep is het een begroeting zoals een ander, voor de andere groep staat het symbool voor een politieke en culturele strijd. Beide begrippen vatten goed samen hoe complex en divers Marokko is.

Deze reeks van webinars maken enkele vragen bespreekbaar en verdiepen zich in de verschillende regio’s van Marokko. Voor velen is de strijd voor erkenning, gelijkwaardigheid en vrijheid nog niet voorbij.

Hoe komt het dat Marokko zo divers is? Waarom spreekt de ene Arabisch en de andere Tmazight? Zijn Marokkanen nu Berbers of Arabisch en waarom is deze vraag voor velen belangrijk? Wat is de relatie tussen België en Marokko? En hoe groot zijn de verschillen tussen het Noorden en het Zuiden van het land? ​ ​

Programma

  • Webinar over de Belgische inmenging met Marokko tijdens de negentiende eeuw door Gert Huskens
  • Webinar over taal in Marokko door Dr. Khalid Mourigh
  • Webinar over religie/levensbeschouwing in Marokko door Lotfi El Hamidi
  • Webinar over Imazighen uit het Zuiden door Malika Ouacha
  • Webinar over de Rif door journalist Yassin Akouh

Cursusnummer:
evt
Type opleiding:
Lezingen en studiedagen
Interessegebied:
Sociale wetenschappen
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2021 - 2022
Startdatum:
01.10.2021
Lesgevers:
Yasmien Naciri

Janus Verrelst
Locatie

Online

Meer informatie
Online beschikbaar

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.