25.04.’24

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° n/a Engels
Tags: storytelling , Geschiedenis

Lezing door Amra Sabić-El Rayess (Columbia University)

Beschrijving

Amra Sabić-El Rayess is afkomstig uit Bosnië-Herzegovina. Daar beleefde ze tijdens de jaren 1992-1995 de belegering van Bihać en het daarmee gepaard gaande genocidaire geweld door het Bosnisch-Servische leger. Na de Bosnische oorlog studeerde ze aan Brown University (Rhode Island) en werd ze associate professor of practice aan het Teachers College van Columbia University.

In haar onderzoek, onderwijs en maatschappelijke projecten verkent ze systematisch de mogelijkheden om een dam op te werpen tegen etnisch en religieus geweld. Ook storytelling bekleedt een belangrijke rol in haar engagement. Ze schreef twee autobiografische boeken voor young adults over haar ervaringen als moslimmeisje in het belegerde Bihać tijdens de Bosnische oorlog: The Cat I Never Named (2021) en Three Summers (2024).

Programma

Lezing van 18 tot 20 uur over de rol van storytelling tegen (het ontstaan van) etnisch en religieus geweld.

Cursusnummer:
n/a
Type opleiding:
Lezingen en studiedagen
Interessegebied:
Kunst en cultuur, Sociale wetenschappen, Taal en literatuur
Taal:
Engels
Academiejaar:
2024 - 2025
Startdatum:
25.04.2024
Lesgevers:
Amra Sabić-El Rayess (Teachers College, Columbia University)
Locatie

UAntwerpen Stadscampus, lokaal R.007
Gebouw R, Rodestraat 14
2000 Antwerpen

Meer informatie

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.