26.04.’24

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° DLLL000108 Engels
Tags: Tandheelkunde en mondzorg

Beschrijving

De doelstelling van parodontale regeneratie is het verbeteren van de prognose van parodontaal verzwakte gebitselementen, met behoud van esthetische parameters zoals het niveau van de zachte weefsels. Op die manier wordt door middel van parodontale regeneratie ingezet op “restitutio ad integrum” met tandbehoud als ultieme doelstelling. Rekening houdend met een strikte selectie van patiënten, tandtype en defecten kan parodontale regeneratie vandaag op een voorspelbare manier worden ingezet in de dagelijkse parodontale praktijk. Naast factoren die van belang zijn bij de indicatiestelling, zijn ook procedurele factoren bepalend voor het succes van parodontale regeneratie. Zg. “bone replacement grafts”, bio-actieve moleculen en membranen worden toegepast binnen hun indicaties. Ook combinaties kunnen zinvol zijn. In deze lezing zal tot in detail worden ingegaan op parodontale regeneratie volgens recente wetenschappelijke inzichten en gestoffeerd door tal van klinische cases.

Opmerkingen

Kan ik achteraf nog annuleren?

  • Kan u niet aanwezig zijn, geef dit dan steeds door via mail aan ntugent@ugent.be of naar ghall@ugent.be
  • Indien je meer dan 21 dagen (vóór de start van een hoorcollege) of meer dan 30 dagen (vóór de start van een les met practicum) annuleert, dan krijg je 75% van het inschrijvingsgeld terugbetaald. 25% blijft dus verschuldigd als administratieve kost.
  • Indien je minder dan 21 dagen (vóór de start van een hoorcollege) of minder dan 30 dagen (vóór de start van een les met practicum) annuleert, dan krijg je niets terugbetaald.

Cursusnummer:
DLLL000108
Type opleiding:
Lezingen en studiedagen
Interessegebied:
Tandheelkunde
Taal:
Engels
Academiejaar:
2023 - 2024, 2024 - 2025
Startdatum:
26.04.2024
Lesgevers:
Pierpaolo Cortellini
Contactpersoon:
ghall@ugent.be
Locatie

De Rode Bol

Meer informatie

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.