Prejudiciële vragen aan het Grondwettelijk Hof: een praktische toelichting

11.05.’23

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° 2223-Prejudiciële vragen Nederlands
Tags: Rechtsdomeinen

Beschrijving

Van de politierechtbank tot het Hof van Cassatie, van familierecht tot fiscale procedures, in alle mogelijke geledingen van de rechterlijke orde kan een advocaat, al dan niet op eigen initiatief, geconfronteerd worden met de nood om een prejudiciële vraag te stellen aan het Grondwettelijk Hof. Tegelijk is dit voor de meeste advocaten, net als voor de meeste rechters, niet bepaald routine. In deze lezing wordt op zeer praktische wijze bekeken wat de valkuilen, maar ook de mogelijkheden zijn van de prejudiciële procedure bij het Grondwettelijk Hof.

Programma

18:30 Lezing

20:00 Vragen

Opmerkingen

De kmo-portefeuille kan aangewend worden voor de betaling van het inschrijvingsgeld (ons accreditatienummer: DV.O103194).

Cursusnummer:
2223-Prejudiciële vragen
Type opleiding:
Lezingen en studiedagen
Interessegebied:
Recht
Taal:
Nederlands
Startdatum:
11.05.2023
Lesgevers:
Ann-Sophie Vandaele
Contactpersoon:
gandaius@ugent.be
Meer informatie

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.