Pouch technique for treating single and multiple recessions

10.03.’23

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° DLLL000064 Nederlands
Tags: Lezingen en Studiedagen , Tandheelkunde en mondzorg

Beschrijving

Naast de zg. coronaal verplaatste flap wordt de tunnelling of pouch techniek vaak toegepast voor de behandeling van gingivale recessies, al dan niet in combinatie met bindweefselgreffes. Vertikale ontlastingsincisies zijn niet noodzakelijk bij deze techniek waardoor een optimaal esthetisch resultaat kan worden bekomen. Anderzijds kent de pouch techniek een strikt indicatiegebied en blijkt ze techniekgevoelig. In deze lezing worden de indicaties en contra-indicaties voor de pouch techniek afgezet tegenover deze van de coronaal verplaatste flap aan de hand van wetenschappelijke inzichten en casuïstiek. Vervolgens worden “tips and tricks” gegeven voor een voorspelbare behandeling van solitaire en multipele gingivale recessies door middel van de pouch techniek. Richtlijnen worden gegeven voor combinatie met bindweefselgreffes.

Cursusnummer:
DLLL000064
Type opleiding:
Lezingen en studiedagen
Interessegebied:
Tandheelkunde
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2022 - 2023, 2023 - 2024
Startdatum:
10.03.2023
Contactpersoon:
ghall@ugent.be
Locatie

De Rode Bol

Meer informatie

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.