10.10.’23

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° GA048-conflictoplossing Nederlands Online beschikbaar
Tags: Rechtsdomeinen , Bemiddeling , Summer School / Webinars / on demand

Beschrijving

Wil je weten hoe je als jurist vandaag en morgen relevant blijft? Volg dan op dinsdag 10 oktober 2023 het symposium of één of meerdere van de panels georganiseerd door het Center for the Future of Dispute Resolution van de UGent.

Tijdens drie interactieve panels delen experts met verschillende achtergronden (zowel afkomstig uit het academische als uit het professionele veld) hun visie over drie grote thema’s: multidisciplinariteit, menselijkheid en robotisering. Deze thema’s overspannen het ruime veld van de conflictafhandeling, met inbegrip van de traditionele rechtbankprocedures, arbitrage en bemiddeling.

Programma

16.00 - 17.00 uur: Artificiële intelligentie: raadsman, rechter, arbiter?

De opmars van artificiële intelligentie is niet te stuiten. Dat is in de juridische wereld niet anders. Maar kan AI bijdragen tot een betere geschillenoplossing? En hoe? Zijn er juridische bijzonderheden waarmee rekening moet worden gehouden? We bekijken deze vragen zowel vanuit het perspectief van de raadsman als de geschiloplosser, over alle vormen van geschillenoplossing heen.

  • Moderator: Drs. Kevin Ongenae (Doctoraal onderzoeker UGent, advocaat balie Dendermonde)
  • Sprekers:
    • Dr. Yung Shin Van Der Sype (Advocaat Nederlandstalige balie Brussel, Senior affiliate researcher KUL Centre for IT & IP Law – Imec)
    • Dhr. Pierre Thiriar (Raadsheer in het hof van beroep te Antwerpen, praktijkassistent burgerlijk procesrecht UAntwerpen)
    • Prof. dr. Maud Piers (Hoofddocent arbitrage en ADR, vice-voorzitter CEPANI)

Opmerkingen

  • Voor dit panelgesprek werd erkenning aangevraagd bij de Orde van Vlaamse Balies (OVB), het Instituut voor Gerechtelijke Opleiding (IGO), de Federale Bemiddelingscommissie (FBC) en het Instituut voor Bedrijfsjuristen (IBJ).
  • Het panelgesprek kan zowel live on campus als online via livestream worden gevolgd.

Cursusnummer:
GA048-conflictoplossing
Type opleiding:
Lezingen en studiedagen
Interessegebied:
Psychologie, Recht, Sociale wetenschappen
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2023 - 2024
Startdatum:
10.10.2023
Contactpersoon:
gandaius@ugent.be
Meer informatie
Online beschikbaar

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.