Optimaliseer je succes bij kroon- en brugwerk : Een gids voor eenvoudige materiaalselectie van tandheelkundig keramiek

21.09.’23

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° DLLL000076 Nederlands
Tags: Lezingen en Studiedagen , Tandheelkunde en mondzorg

Beschrijving

Wist je dat waarschijnlijk meer dan de helft van de technische falingen van kroon- en brugwerk te wijten zijn aan een foutieve materiaalkeuze en cementeerfouten die niet afgestemd zijn op het type keramiek ? Het verwarrende (over)aanbod van steeds ‘betere’ keramische varianten en de dikwijls oversimplifiërende sturing vanuit de tandlabo’s, maar ook het niet-vertrouwd zijn met materiaaleisen zoals preparatiedikte en buigsterkte liggen hier meestal aan de basis.

Deze dagcursus biedt de algemeen tandarts enkele sleutels aan om de juiste keuze te maken in het keramische arsenaal, afgestemd op het type van restauratie (inlay / onlay / overlay / facing / kroon / brugwerk), de esthetische wensen van de patiënt, de verwachte occlusale belasting en bijkomende factoren zoals verkleuring en resterende tandsubstantie. Deze basiskennis laat de practicus toe een correcte balans te vinden tussen weefselsparend prepareren enerzijds, en het behalen van optimale langetermijnresultaten op het vlak van hechting, sterkte en esthetiek anderzijds. In het voormiddagdeel worden kant-en-klare recepten aangeboden om voor elke indirecte restauratie het gepaste keramiek te selecteren.

Deze dagcursus bestaat uit een theoretisch deel met twee voordrachten in de voormiddag, en drie uur durende preklinische oefeningen op frasaco en esthetische modellen.

Opmerkingen

Kan ik achteraf nog annuleren?

  • Kan u niet aanwezig zijn, geef dit dan steeds door via mail aan ntugent@ugent.be of naar ghall@ugent.be
  • Bij annulatie tot max. 21 dagen vooraf (hoorcolleges) of 30 dagen vooraf (cursus met practicum) wordt 75% van het inschrijvingsgeld terugbetaald.
  • Bij latere annulaties kan er geen inschrijvingsgeld worden teruggevorderd.

Cursusnummer:
DLLL000076
Type opleiding:
Lezingen en studiedagen
Interessegebied:
Tandheelkunde
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2022 - 2023, 2023 - 2024
Startdatum:
21.09.2023
Contactpersoon:
ghall@ugent.be
Meer informatie

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.