19.02.’24

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° n/a Nederlands

Lezingenreeks Dodenzorg: hoe gaan we om met de doden in tijden van klimaatcrisis, pandemieën, en de multiculturele samenleving?

Beschrijving

Op de openingsavond van de reeks wroeten we meteen met een van de meest wezenlijke vragen van de dodenzorg: wat houdt het in om respectvol met menselijke resten om te gaan? Hoe doen we dat nu al in de praktijk, en wat zijn voorbeelden van good practice? Met welke gevoeligheden moeten we rekening houden wanneer we menselijke resten weer opgraven, tijdens archeologisch onderzoek bijvoorbeeld? En wat gebeurt er wanneer de mens, of een onderdeel van het menselijk lijf, afval wordt?

Programma

Lezingenreeks Dodenzorg. Vier lezingen op maandagavond in het voorjaar van 2024. Steeds geven twee experts een introductie op het thema van de avond. Daarna gaan ze in gesprek met een moderator en met het publiek. De avonden zijn doorgaans in het Nederlands, met uitzondering van de tweede lezing, die in het Engels plaatsvindt.

Cursusnummer:
n/a
Type opleiding:
Lezingen en studiedagen
Interessegebied:
Recht, Sociale wetenschappen, Wijsbegeerte en ethiek
Taal:
Nederlands
Startdatum:
19.02.2024
Lesgevers:
​Maarten Larmuseau, Marie-Sophie de Clippele en Tamara Ingels
Locatie

UAntwerpen Stadscampus, Lokaal R.007

Rodestraat 14, 2000 Antwerpen

Meer informatie

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.