14.11.’22

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° nvt Nederlands
Tags: gezondheidszorg

Studium Generale lezing door Josefien Van Olmen

Beschrijving

Elk najaar organiseert de Universiteit Antwerpen op acht maandagavonden een reeks gratis lezingen om mensen samen te brengen rond actuele maatschappelijke ontwikkelingen. Elke avond begint om 19.30 uur met een lezing van een uur, gevolgd door een vragenronde en een gemodereerd debat tussen gastspreker en publiek. De lezingen worden in het Nederlands gegeven.

Programma

Maandag 14 november 2022 - 19.30 uur

Tijdens de COVID pandemie zagen we wat er gebeurd als de capaciteit van het gezondheidszorg systeem overvraagt wordt. Gezondheidzorg werd niet alleen iets belangrijk voor zieke mensen, maar voor iedereen. We kregen een crash cursus: van virologen over de aanvalsstrategieën van het virus, van epidemiologen over de tactiek van de tegenaanval, van intensive care specialisten over de ultieme verdedigingslinie in het ziekenhuis.

Voor die ultieme verdedigingslinie in het ziekenhuis ligt de eerstelijn. Wat en wie is dat nu precies, hoe hebben we het georganiseerd? In deze lezing gaan we in op gezondheidzorgsystemen, met de nadruk op de eerstelijn in een systeem. De volgende vragen zijn leidend voor onze discussie:

Hoe worden gezondheidzorgsystemen gevormd?

Wat zijn verschillen tussen systemen?

Welk onderzoek gebeurd er op dit terrein?

Welke kant gaan we op in België?

Cursusnummer:
nvt
Type opleiding:
Lezingen en studiedagen
Interessegebied:
Geneeskunde, Gezondheidswetenschappen, Kinesitherapie, Psychologie, Tandheelkunde, Verpleegkunde
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2022 - 2023
Startdatum:
14.11.2022
Lesgevers:
Josefien Van Olmen (Universiteit Antwerpen - gezondheidszorg)
Contactpersoon:
studgen@uantwerpen.be
Meer informatie

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.