Minimaal invasieve endo: de toekomst? En hoe haal ik het beste uit mijn apexfinder?

01.09.’23

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° DLLL000074 Nederlands
Tags: Lezingen en Studiedagen , Tandheelkunde en mondzorg

Beschrijving

Zowel in de vormgeving van wortelkanalen als in de endodontische toegang is er een trend naar minimaal invasief. Begrippen als contracted, truss en ninja caviteiten verschijnen steeds vaker en bij de machinale vijlsystemen ziet men een continue ontwikkeling op gebied van flexibiliteit en breukweerstand. Daarenboven snijden deze instrumenten steeds minder dentine op plaatsen waar dit niet nodig of gewenst is.

In deze cursus praten we u bij over de nieuwste generatie vijlsystemen en maken we de link met beperktere openingscaviteiten. In het hands-on gedeelte kan u aan de slag met het ProTaper Ultimate-systeem dat een weefselsparende kanaalpreparatie toelaat evenals de preparatie van sterke kanaalkrommingen.

In het ander deel van deze cursus gaan we in op de elektronische lengtebepaling. We geven u alle tips en tricks voor een vlotte en correcte lengtebepaling waar u de volgende dag al mee aan de slag kan.

Na deze cursus:

  • Bevat u het concept minimaal invasieve endo en de werking van de nieuwste generatie preparatiesystemen
  • Bent u in staat het ProTaper Ultimate-systeem toe te passen in een klinische setting
  • Begrijpt u de principes van de elektronische lengtebepaling en bent u in staat dit toestel doeltreffend te gebruiken

Opmerkingen

Kan ik achteraf nog annuleren?

  • Kan u niet aanwezig zijn, geef dit dan steeds door via mail aan ntugent@ugent.be of naar ghall@ugent.be
  • Bij annulatie tot max. 21 dagen vooraf (hoorcolleges) of 30 dagen vooraf (cursus met practicum) wordt 75% van het inschrijvingsgeld terugbetaald.
  • Bij latere annulaties kan er geen inschrijvingsgeld worden teruggevorderd.

Cursusnummer:
DLLL000074
Type opleiding:
Lezingen en studiedagen
Interessegebied:
Tandheelkunde
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2022 - 2023, 2023 - 2024
Startdatum:
01.09.2023
Contactpersoon:
ghall@ugent.be
Meer informatie

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.