21.11.’22

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° nvt Nederlands
Tags: artificiële-intelligentie-algoritmes-vooroordelen

Studium Generale lezing door Toon Calders

Beschrijving

Elk najaar organiseert de Universiteit Antwerpen op acht maandagavonden een reeks gratis lezingen om mensen samen te brengen rond actuele maatschappelijke ontwikkelingen. Elke avond begint om 19.30 uur met een lezing van een uur, gevolgd door een vragenronde en een gemodereerd debat tussen gastspreker en publiek. De lezingen worden in het Nederlands gegeven.

Programma

Maandag 21 november 2022 - 19.30 uur

Meer en meer worden algoritmes op basis van Artificiële Intelligentie ingezet bij beslissingen die een enorme impact hebben op ons leven. Academische onderzoekers en journalisten hebben echter aangetoond dat beslissingen die worden genomen door voorspellende algoritmen soms leiden tot bevooroordeelde uitkomsten, waardoor ongelijkheden die al in de samenleving aanwezig zijn, worden gereproduceerd en soms zelfs versterkt. Zijn AI algoritmes bevooroordeeld omdat mensen dat ook zijn? Zijn er hiervoor oplossingen of is dit hoe AI algoritmes werkt op het meest fundamentele niveau?

Cursusnummer:
nvt
Type opleiding:
Lezingen en studiedagen
Interessegebied:
AI en Data Science, Wetenschappen
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2022 - 2023
Startdatum:
21.11.2022
Lesgevers:
Toon Calders (Universiteit Antwerpen - datawetenschappen)
Contactpersoon:
studgen@uantwerpen.be
Meer informatie

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.