In therapie: Behandelingsperspectieven voor persoonlijkheidsstoornissen

25.11.’22

Geïnteresseerd?

Meer informatie
Nederlands
Tags: Symposium

Beschrijving

Dit symposium komt er naar aanleiding van het emeritaat van professor Chris Schotte met een thema dat hem nauw aan het hart ligt: de behandeling van persoonlijkheidsstoornissen. Verschillende onderzoekers die de evolutie van de behandeling van persoonlijkheidsstoornissen mee bepaalden zullen ingaan op wat huidig onderzoek kan betekenen voor de toepassingen in de praktijk. Verschillende behandelingen die hun effectiviteit inmiddels hebben bewezen zoals schematherapie (ST), Guideline-Informed Treatment for Personality Disorders (GIT-PD) en Mentalization-Based Treatment (MBT), zullen de revue passeren. Professor Arntz reflecteert over het verleden en de toekomst van schematherapie, professor Hutsebaut bespreekt hoe GIT-PD een uiterst effectieve behandeling kan zijn en professor Luyten overloopt de tot nu toe bestaande toepassingen van MBT. In de namiddag gaan ervaren clinici in gesprek over mogelijke behandelingen aan de hand van filmfragmenten. Professor Schotte zal de dag afsluiten met zijn visie op (gedrags)therapeutische diagnostiek en een blik op de toekomst van de behandeling van persoonlijkheidsstoornissen.

Kostprijs: €160 *, inclusief broodjeslunch en receptie

*15% korting voor VUB - / UZ Brussel - personeel en voor VVKP-leden

*50% korting voor dagstudenten

Via BRUCCpro organiseert het Brussel University Consultation Center expertsessies, masterclasses en een jaarlijks symposium voor professionals in het domein van de psychologie.
Daarmee willen we verbinding creëren tussen de universiteit en de praktijk. Op de hoogte blijven van ons opleidingsaanbod, kan via de BRUCCpro Nieuwsbrief.

Meer info op de VUB-website

Type opleiding:
Lezingen en studiedagen
Interessegebied:
Psychologie, Gezondheidswetenschappen
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2022 - 2023
Startdatum:
25.11.2022
Lesgevers:
Em. prof. dr. C. Schotte, prof. dr. P. Luyten, prof. dr. J. Hutsebaut, prof. dr. A. Arntz
Contactpersoon:
Brucc_pro@vub.be
Locatie

Koninklijk Museum voor Midden-Afrika
Leuvensesteenweg, 13
3080 Tervuren

Meer informatie

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.