Het gebruik van Data Mining en Artificiële Intelligentie

26.10.’21

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° 1 Nederlands Online beschikbaar

Studieavond Nexus jaarprogramma

Beschrijving

De laatste jaren is er heel wat te doen rond het gebruik van Artificiële Intelligentie, ook bij justitie. Data Mining en Data Analytics is dan meestal het eerste waaraan wordt gedacht, zonder stil te staan bij de praktische implicaties ervan.

Programma

Op campus en livestream van 19.00 - 21.00 uur, on demand opname van 2 uur.

Aan de hand van typische toepassingsdomeinen geeft deze studieavond meer duiding bij begrippen als Big Data, AI, Data Mining en Machine Learning. Deze technieken zijn niet enkel toepasbaar op klassiek cijfermateriaal zoals sensorwaarden of boekhoudgegevens, maar evenzeer op beelden (denk maar aan de ANPR-camera's of persoonsherkenning via beveiligingscamera's) en teksten.

Vervolgens worden ook de mogelijkheden van Natural Language Processing bij het verwerken van grote verzamelingen documenten geanalyseerd. Daarbij wordt toegespitst op enkele cases uit de juridische wereld.

Ten slotte wordt stilgestaan bij de uitdagingen waar justitie voor staat om AI ten volle te kunnen uitrollen: data bias, explainable AI (waarom wordt een bepaalde beslissing genomen), de huidige digitale achterstand bij justitie, privacy en ethiek.

Cursusnummer:
1
Type opleiding:
Lezingen en studiedagen
Interessegebied:
Recht
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2021 - 2022
Startdatum:
26.10.2021
Lesgevers:
Sprekers:

 • Johan Decorte (docent-onderzoeker HOGENT, IT-consultant)
 • Pierre Thiriar (raadseer Hof van Beroep Antwerpen)
Voorzitter:

Stefan Rutten (academisch coördinator Nexus UAntwerpen, advocaat balie provincie Antwerpen)
Contactpersoon:
nexus@uantwerpen.be
Locatie
 • Universiteit Antwerpen
  Stadscampus
  C.003
  Prinsstraat 13
  2000 Antwerpen
 • Livestream
 • On demand tot 30 november 2021.
Meer informatie
Online beschikbaar

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.