26.05.’23

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° DLLL000070 Nederlands
Tags: Lezingen en Studiedagen , Tandheelkunde en mondzorg

Beschrijving

Door de vergrijzing en de verzilvering van onze maatschappij komt binnenkort een groot deel van onze patiëntenpopulatie uit de groep van de 65 plussers. Deze ouderen kunnen actief en gezond zijn maar meer dan de helft van de thuiswonende ouderen is kwetsbaar of zorgafhankelijk. Om als mondzorgprofessional deze patiënten optimale zorg te kunnen aanbieden is het belangrijk dat men de kwetsbaarheid en zorgafhankelijkheid op een correcte manier kan inschatten. Deze cursus geeft ook inzicht in het maatschappelijk beeld van ouderen en hun mogelijke barrières tot mondzorg zodat men de mondgezondheid bij ouderen in een bredere context kan bekijken. Verder komt het structureel verbeteren van mondzorg aan bod aan de hand van bestaande voorbeelden (Gerodent en de mondzorglijn).

De volgende onderwerpen zullen aan bod komen:

- Demografische aspecten

- Maatschappelijke aspecten van het ouder worden, ageism

- Hoe herken je een kwetsbare en/of geriatrische patiënt?

- Organisatie van (mond)zorg bij ouderen

- Belemmerende en bevorderende factoren voor mondzorg

- Het Vlaams Instituut Mondgezondheid (de mondzorglijn)

- Gerodent

Opmerkingen

Kan ik achteraf nog annuleren?

  • Kan u niet aanwezig zijn, geef dit dan steeds door via mail aan ntugent@ugent.be of naar ghall@ugent.be
  • Bij annulatie tot max. 21 dagen vooraf (hoorcolleges) of 30 dagen vooraf (cursus met practicum) wordt 75% van het inschrijvingsgeld terugbetaald.
  • Bij latere annulaties kan er geen inschrijvingsgeld worden teruggevorderd.

Cursusnummer:
DLLL000070
Type opleiding:
Lezingen en studiedagen
Interessegebied:
Tandheelkunde
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2022 - 2023, 2023 - 2024
Startdatum:
26.05.2023
Contactpersoon:
ghall@ugent.be
Meer informatie

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.