01.12.’22

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° DLLL000038 Nederlands
Tags: Lezingen en Studiedagen , Tandheelkunde en mondzorg

Beschrijving

Regelmatig verschijnt er een bericht over arbeidsongeschiktheid en klachten die tandartsen oplopen als gevolg van het uitoefenen van hun werk. Er zijn weinig beroepen te noemen waar op één vierkante meter zoveel aan handelingen, verschillende aspecten van beroepsuitoefening, arbeidsomstandigheden en teamwork aan de orde is. Het verschil tussen werken in een correcte, minder belastende houding en werken in een overbelaste houding is subtiel en verdient dus de hoogste aandacht. Het gaat tijdens deze cursus om de valkuilen die bij tandheelkundige professionals voorkomen. Er is immers onvoldoende aandacht ten aanzien van de fysieke aspecten van het beroep die tijdens het werk tot overbelasting kunnen leiden, zelfs tot arbeidsongeschiktheid en soms gedwongen beëindigen van de carrière.

De organisatie gebeurt voorlopig nog door NTUGent. Meer info over deze studiedag kan u hier vinden.

Programma

Tijdens de cursus wordt ingegaan op verschillende aspecten van ergonomie in de tandartspraktijk: storende factoren in de praktijkruimte, statische belasting, houding en symmetrie tijdens het werk, positioneren van de patiënt, werken met assistentie en licht en vergroting. Elk onderdeel wordt gestart met een theoretische inleiding, waarna het geleerde wordt ingeoefend.

Cursusnummer:
DLLL000038
Type opleiding:
Lezingen en studiedagen
Interessegebied:
Geneeskunde
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2022 - 2023
Startdatum:
01.12.2022
Contactpersoon:
ghall@ugent.be
Meer informatie

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.