Empirisch onderzoek in het familierecht, met focus op de trajectkeuzebegeleiding

25.08.’22

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° Trajectbemiddeling Nederlands Online beschikbaar
Tags: Alles , Bemiddeling

Beschrijving

Al geruime tijd loopt wordt in de familierechtbanken van Hasselt en Tongeren “Trajectkeuzebegeleiding” georganiseerd (aanvankelijk “Trajectbemiddeling” genoemd). Deze is erop gericht de partijen informatie te verschaffen over de verschillende oplossingstrajecten voor hun conflict. De UHasselt onderzocht aan de hand van diepte-interviews hoe burgers en professionele actoren (magistraten, advocaten en trajectkeuzebegeleiders) deze trajectkeuzebegeleiding ervaren. De resultaten van het onderzoek worden tijdens deze studie-vooravond gepresenteerd en bediscussieerd. Daarnaast is er nog een lezing over legal design: het gebruik van visualisering binnen de juridische sector.

Programma

  • 16u00-16u05: Verwelkoming door de voorzitter
  • 16u05-16u20: prof. dr. Tim Wuyts: “Opzet, doelstellingen en methode van het onderzoek van de trajectkeuzebegeleiding bij de familierechtbank Limburg”
  • 16u20-16u50: prof. dr. Eric Lancksweerdt: “Bespreking van de resultaten van de diepte-interviews bij de magistraten, advocaten en trajectbemiddelaars”
  • 16u50-17u10: Amber Jans: “Bespreking van de resultaten van de bevraging van burgers die gebruik maakten van de trajectkeuzebegeleiding”
  • 17u10-18u10: Panelgesprek
  • 18u10-18u40: Pauze met broodjesmaaltijd
  • 18u40-19u10: Dominique Meert: “Legal design”
  • 19u10-19u30: Q&A

Opmerkingen

De studienamiddag wordt ook georganiseerd aan de UHasselt (SEE) op 23 augustus 2022.
Meer informatie: https://www.uhasselt.be/see

Cursusnummer:
Trajectbemiddeling
Type opleiding:
Lezingen en studiedagen
Interessegebied:
Recht
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2021 - 2022
Startdatum:
25.08.2022
Lesgevers:
Eric Lancksweerdt
Tim Wuyts
Contactpersoon:
gandaius@ugent.be
Locatie

Auditorium E

Meer informatie
Online beschikbaar

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.