26.01.’24

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° GA083-douane Nederlands Online beschikbaar
Tags: Criminologische wetenschappen , Summer School / Webinars / on demand

Beschrijving

De coronapandemie, de uitdagingen met betrekking tot de drugsproblematiek, de geopolitieke embargo’s tegen Rusland als gevolg van de oorlogssituatie… Het zijn allemaal actuele onderwerpen die douaneautoriteiten wereldwijd dagdagelijks bezighouden. In de huidige geglobaliseerde wereld vervullen zij een breed scala aan verantwoordelijkheden aan de grenzen, die lang niet meer beperkt zijn tot het innen van rechten. Op 26 januari 2024 vieren we Internationale Dag van de Douane en staan we stil bij de het belang van deze speler in de bescherming van onze samenleving. In haar onderzoek bestudeert Femke Lenjou vanuit criminologisch perspectief op welke manier de Belgische douaneadministratie haar bredere veiligheidsrol uitvoert, met aandacht voor haar bevoegdheden, activiteiten, geografische context en (inter)nationale organisatie.

This is the day

Onder het label "This the Day" viert Gandaius Academy op eigenzinnige wijze wereldwijde themadagen. Deze lezingen belichten steeds een actueel onderwerp, voor een breed publiek en kan u gewoon meevolgen tijdens uw lunchpauze.

Programma

  • 12.00 - 13.00 uur: Lezing
  • 13.00 - 13.30 uur: Q&A

Cursusnummer:
GA083-douane
Type opleiding:
Lezingen en studiedagen
Interessegebied:
Recht, Sociale wetenschappen
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2023 - 2024
Startdatum:
26.01.2024
Lesgevers:
Femke Lenjou
Contactpersoon:
gandaius@ugent.be
Locatie

Online

Meer informatie
Online beschikbaar

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.