22.03.’23

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° nvt Engels

Interview met de Noord-Ierse schrijfster van The Raptures

Beschrijving

Het departement Letterkunde nodigt je graag uit voor een avond met de flamboyante Noord-Ierse schrijfster Jan Carson, naar aanleiding van haar laatste boek The Raptures.

Haar debuutroman Malcolm Orange Disappears en verhalenbundel Children's Children werden gepubliceerd door Liberties Press in Dublin. Een verzameling micro-fictie, Postcard Stories, werd in 2017 gepubliceerd door Emma Press. Jan's roman The Fire Starters werd gepubliceerd door Doubleday in april 2019 en won vervolgens de EU Prize for Literature 2019. Sindsdien wordt het boek, samen met The Last Resort en The Raptures, ook verdeeld door Penguin.

Ze stond eerder al op de shortlist van de Sean O'Faolain Short Story Prize, de BBC National Short Story Prize, de Eason Novel of the Year Award en An Post Irish Short Story of the Year Award en won in 2016 de Harper's Bazaar Short Story Prize. Haar werk is verschenen in tijdschriften als Banshee, The Tangerine, Winter Papers en Harper's Bazaar en op BBC Radio 3 en 4.

Naast literatuur heeft Jan ook een sterke band met kunst. Zo was ze al curator van het CS Lewis Festival, het Hillsborough Festival of Literature and Ideas en de inaugurele Belfast Lit Crawl. Ze is gespecialiseerd in kunstprojecten met ouderen en mensen die leven met dementie en maakte deel uit van een AHRC-gefinancierd onderzoeksproject aan Queen's University Belfast naar de representatie van dementie in de literatuur.

Programma

​Woensdag 22 maart 2023

19.30 - 20.30 uur: Jan Carson leest voor uit eigen werk, gevolgd door een interview

20.30 - 21.30 uur: receptie en signeersessie

Locatie: Stadscampus, Gebouw C - Prinsstraat 13, Antwerpen

Lokaal S.C.002

Voertaal: Engels

Deelname is gratis, inschrijven kan via onderstaande knop.

Cursusnummer:
nvt
Type opleiding:
Lezingen en studiedagen
Interessegebied:
Kunst en cultuur, Taal en literatuur
Taal:
Engels
Academiejaar:
2023 - 2024
Startdatum:
22.03.2023
Contactpersoon:
evenementenlw@uantwerpen.be
Locatie

Locatie: Stadscampus, Gebouw C - Prinsstraat 13, Antwerpen

Lokaal S.C.002

Meer informatie

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.