30.06.’21

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° n/a Nederlands Online beschikbaar

De perfecte match

Beschrijving

De wereld staat onder druk om de gevolgen van de ecologische problemen en de politieke en financiële gevolgen van grondstoffenschaarste tot een minimum te beperken. In het Europese relanceplan én in het Vlaamse beleid staat circulaire economie en investeren in duurzame sectoren hoog op de agenda. Het implementeren van de pricipes van ecodesign is hierbij één van de sleutels tot succes.

Dit webinar richt zich tot bedrijven en ontwerpbureaus die op onderbouwde manier ecodesign willen integreren in het ontwerpproces.In deze lezing wordt de relatie gelegd tussen ecodesign en circulaire economie.


Programma

Woensdag 30 juni - 14 tot 16 uur (inloggen kan vanaf 13.45 uur)

Volgende thema’s komen aan bod:

  • Wat is ecodesign met de bespreking van de diverse ecodesign for X- aanpakken?
  • Hoe kan je milieu-impact en circulariteit evalueren?
  • Hoe integreer je ecodesign in het ontwerpproces?

Cursusnummer:
n/a
Type opleiding:
Lezingen en studiedagen
Interessegebied:
Architectuur en ontwerp, Economie, business en (publiek) management
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2020 - 2021
Startdatum:
30.06.2021
Lesgevers:
Karine Van Doorsselaer


Karine Van Doorsselaer doceert sinds 1995 het vak Ecodesign binnen de opleiding productontwikkeling van de Universiteit Antwerpen. Haar opgebouwde kennis en inzichten rond het onderwerp werden samengebracht in twee handboeken
Locatie

Online

Meer informatie
Online beschikbaar

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.