Doc-serie 2022: Verbintenissen- en aansprakelijkheidsrecht

07.12.’22

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° Docserie2022 Nederlands Online beschikbaar
Tags: Rechtsdomeinen

Beschrijving

Twee recente doctores lichten het praktische nut van hun doctoraal proefschrift toe.

Matthias Meirlaen verduidelijkt de ongeschreven rechtsgrenzen die blijken uit de algemene rechtsbeginselen verbod van rechtsregelontduiking, fraus omnia corrumpit en verbod van rechtsmisbruik.

Jan Roelandt stelt zijn bevindingen en ideeën voor over de onachtzaamheid in het strafrecht en het verband met de burgerrechtelijke foutaansprakelijkheid.

Het doctoraal proefschrift van Matthias Meirlaen is uitgegeven bij Intersentia (webshop Intersentia: Ongeschreven rechtsgrenzen).

Het proefschrift van Jan Roelandt verschijnt in het najaar bij Boom Juridisch Antwerpen.

Programma

  • 19.00 u: Voorstelling van de twee sprekers
  • 19.05 u: Matthias Meirlaen: "Ongeschreven rechtsgrenzen. Verbod van rechtsregelontduiking, fraus omnia corrumpit en verbod van (rechts)misbruik"
  • 20.05 u: Q&A
  • 20.15 u: Jan Roelandt: "De assimilatie van het burgerrechtelijk en het strafrechtelijk foutcriterium in het raam van de onachtzaamheidsmisdrijven"
  • 21.15 u: Q&A
  • 21.25 u: Einde

Cursusnummer:
Docserie2022
Type opleiding:
Lezingen en studiedagen
Interessegebied:
Recht
Taal:
Nederlands
Startdatum:
07.12.2022
Lesgevers:
Matthias Meirlaen
Jan Roelandt
Contactpersoon:
gandaius@ugent.be
Locatie

Auditorium G

Meer informatie
Online beschikbaar

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.