08.12.’23

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° 2324-Dieren Nederlands
Tags: Rechtsdomeinen , Andere domeinen

Beschrijving

Op zondag 10 december 2023 is het International Animal Rights Day. Gandaius Academy heeft hier aandacht voor met een lunchlezing door Paulien Christiaenssen. Zij werkt sinds maart 2021 aan een multidisciplinair joint doctorate tussen KU Leuven en UGent betreffende dierenwelzijn, -ethiek en -recht. Zij evalueert de juridische ongelijkheid tussen verschillende diercategorieën (landbouwdieren, gezelschapsdieren, enz.).

This is the Day

Onder het label "This the Day" viert Gandaius op eigenzinnige wijze wereldwijde themadagen. Deze lezingen belichten steeds een actueel onderwerp, voor een breed publiek en worden begeleid door een lichte lunch.

Programma

11:30 - 12:30 Lezing

12:30 - 13:00 Vragenronde en lichte lunch

Opmerkingen

Doelgroep: juristen, dierenartsen en liefhebbers van dieren

Cursusnummer:
2324-Dieren
Type opleiding:
Lezingen en studiedagen
Interessegebied:
Diergeneeskunde, Recht, Wijsbegeerte en ethiek
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2023 - 2024
Startdatum:
08.12.2023
Lesgevers:
Paulien Christiaenssen
Contactpersoon:
gandaius@ugent.be
Meer informatie

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.