Diepe cariës: behoud vitaliteit blijvend gebit en melkgebit bij kinderen

06.09.’23

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° DLLL000103 Nederlands
Tags: Tandheelkunde en mondzorg , Lezingen en Studiedagen

Beschrijving

Een beter inzicht in het pathogenese model van cariës met de huidige inzichten in de ecologische plaque hypothese heeft in de laatste 15 jaar geleid tot nieuwe manieren om cariës te controleren. Wanneer we diepe cariës willen behandelen, lijkt het noodzakelijk om de recente wetenschappelijke inzichten te relateren aan wat we zien in de mond van de patiënt en wat de patiënt ons te vertellen heeft. Gebaseerd op de klinische symptomen proberen we zo minimaal invasief en zo voorspelbaar mogelijk te werken, maar is wat we zien ook altijd zo gerelateerd aan de histologische werkelijkheid? Wat zegt deze histologische realiteit ons? Waar moeten we van wakker liggen en waarvan niet?

In deze lezing gaan we dieper in op diagnostische metriek die onze behandelkeuze kan beïnvloeden en de verschillende behandelopties die we heden ten dage tot ons arsenaal kunnen rekenen. Er wordt bijzondere aandacht besteed aan het klinisch gebruik van tricalciumsilicaatcementen en hun interactie met het pulpa-dentine complex. Aan de hand van de huidige evidentie wegen we onze behandelopties af tegen onze primaire doelstelling: de therapeutische uitkomst en de levenskwaliteit van onze patiënten.

Opmerkingen

Kan ik achteraf nog annuleren?

  • Kan u niet aanwezig zijn, geef dit dan steeds door via mail aan ntugent@ugent.be of naar ghall@ugent.be
  • Bij annulatie tot max. 21 dagen vooraf (hoorcolleges) of 30 dagen vooraf (cursus met practicum) wordt 75% van het inschrijvingsgeld terugbetaald.
  • Bij latere annulaties kan er geen inschrijvingsgeld worden teruggevorderd.

Cursusnummer:
DLLL000103
Type opleiding:
Lezingen en studiedagen
Interessegebied:
Tandheelkunde
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2022 - 2023, 2023 - 2024
Startdatum:
06.09.2023
Lesgevers:
Sivaprakash Rajasekharan
Jakob Van Acker
Contactpersoon:
ghall@ugent.be
Meer informatie

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.