De overmachts- en imprevisieleer bij contracten

21.03.’23

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° 2223-OvermachtsImprevisie Nederlands Online beschikbaar
Tags: Rechtsdomeinen

Beschrijving

In Boek 5 van het nieuwe Burgerlijk Wetboek introduceert de wetgever een voordien niet algemeen gekende imprevisieleer, naast een reeds welbekende doch enigszins bijgestuurde overmachtsleer. In de nasleep van bijvoorbeeld een bankencrisis en een pandemie lijkt die imprevisieleer, althans voor de wetgever, wenselijk. Voor in principe overeenkomsten gesloten na 1 januari 2023 horen uitvoeringsmoeilijkheden veroorzaakt door gewijzigde omstandigheden bijgevolg hetzij in de categorie overmacht, hetzij in de categorie imprevisieleer te passen. Deze laatste nieuwe rechtsfiguur doet vanzelfsprekend vragen rijzen, niet in het minst naar zijn afbakening ten aanzien van de door de wetgever voorgestelde overmachtsleer.

Programma

19.00 - 20.00 Toepassingsvereisten voor overmachts- en imprevisieleer

20.00 - 21.15 Pauze

20.15 - 21.15 Rechtsgevolgen

Opmerkingen

De kmo-portefeuille kan aangewend worden voor de betaling van het inschrijvingsgeld (ons accreditatienummer: DV.O103194).

Deze studieavond vindt uitsluitend online plaats.

Cursusnummer:
2223-OvermachtsImprevisie
Type opleiding:
Lezingen en studiedagen
Interessegebied:
Recht
Taal:
Nederlands
Startdatum:
21.03.2023
Lesgevers:
Michaël de Potter de ten Broeck
Contactpersoon:
gandaius@ugent.be
Locatie

Auditorium E

Meer informatie
Online beschikbaar

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.