27.05.’24

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° n/a Nederlands

Lezingenreeks Dodenzorg: hoe gaan we om met de doden in tijden van klimaatcrisis, pandemieën, en de multiculturele samenleving?

Beschrijving

Steeds meer komen ecologische vormen van begraving op. Als alternatieven voor de traditionele kist worden onder meer de praktijken van hummusatie en resomatie voorgesteld. Alternatieve kistmaterialen zoals mycelium kunnen de opname van het lichaam in de natuur bevorderen. In deze laatste sessie onderzoeken we de praktische en filosofische ideeën achter ecologische begraafmethodes.

Programma

Vierde lezing in de reeks Dodenzorg.

Vier lezingen op maandagavond in het voorjaar van 2024. Steeds geven twee experts een introductie op het thema van de avond. Daarna gaan ze in gesprek met een moderator en met het publiek. De avonden zijn doorgaans in het Nederlands, met uitzondering van de tweede lezing, die in het Engels plaatsvindt.

Cursusnummer:
n/a
Type opleiding:
Lezingen en studiedagen
Interessegebied:
Recht, Sociale wetenschappen, Wijsbegeerte en ethiek
Taal:
Nederlands
Startdatum:
27.05.2024
Lesgevers:
Lisa Doeland (RUG) en Brenda Mathijssen (RUG). De moderatie gebeurt door Evy Kempenaers (journalist).
Locatie

UAntwerpen Stadscampus, Lokaal R.007

Rodestraat 14, 2000 Antwerpen

Meer informatie

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.