31.03.’22

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° EB22_2022_Stefanie De Bruyckere_doctoraat Nederlands
Tags: Alles , Accountancy - private sector

Beschrijving

Externe accountants vervullen een sleutelrol in het Europese en Belgische kmo-landschap. Net zoals artsen in een medische context, volgen externe accountants de financiële gezondheid van de onderneming op en verlenen ze dienovereenkomstig deskundig advies. Ondanks hun knowhow, expertise en specifieke kennis over het kmo-bedrijf in kwestie worden externe accountants echter niet altijd geraadpleegd voor het verlenen van aanvullend advies.

Tijdens haar doctoraatsstudie onderzocht Stefanie De Bruyckere (HOGENT & UGent) hoe externe accountants de samenwerking met hun kmo-klanten verder kunnen optimaliseren en versterken. Tijdens dit netwerkevenement zal zij inzoomen op de (potentiële) meerwaarde van een businessplan en de rol van de externe accountant tijdens deze planningsfase, zoals onderzocht in haar doctoraat (promotoren: Prof. Dr. Patricia Everaert, UGent, en Carine Coppens, HOGENT).

Programma

  • 19.00 Ontvangst
  • 19:20 Welkom Prof. Dr. Patricia Everaert, UGent en Carine Coppens, HOGENT
  • 19.30 Meerwaarde van een businessplan, en de rol van de externe accountant tijdens deze planningsfase Dr. Stefanie De Bruyckere, HOGENT
  • 20.15 Haal meer uit de cijfers als accountant om de klant beter te begeleiden Nicolas De Nil, Bizzcontrol
  • 20.30 Reflectie en recente ontwikkelingen in het beroep Bart Van Coile, voorzitter ITAA
  • 20.45 Debat met vragen uit het publiek
  • 21.00-22.00 Netwerk receptie

Opmerkingen

ITAA leden: attest PV 1,5 u

Een kort filmpje over het doctoraat vind je hier.

Inschrijving kan via volgende link

Cursusnummer:
EB22_2022_Stefanie De Bruyckere_doctoraat
Type opleiding:
Lezingen en studiedagen
Interessegebied:
Economie, business en (publiek) management
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2021 - 2022
Startdatum:
31.03.2022
Contactpersoon:
febacademy@ugent.be
Meer informatie

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.