02.05.’23

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° 22/GES/999 Nederlands

Geschiedenis vindt plaats waar culturen elkaar ontmoeten, gaande van kruistochten, de zijderoute, de uitwisseling van het alfabet tot conflicten aan de grenzen van grootmachten. Interculturele ontmoetingen krijgen een steeds prominentere plaats in het hedendaags historisch onderzoek.

Beschrijving

Ook onze klassen zijn ontmoetingsplaatsen waar een steeds diverser jongerenpubliek met een eigen bril naar heden en verleden kijkt. Op welke manier kunnen we deze rijkdom omzetten in leerkansen? Hoe versterken historisch onderzoek en lespraktijk elkaar? Hoe zorg je voor een gedeelde stam in een wereld met duizenden vertakkingen? Met welke concrete methodieken laat je meerdere perspectieven toe in de klas?

Programma

Kom en ontdek meerdere perspectieven op het gebruik van multiperspectiviteit in de klas. Leerkrachten, onderzoekers en professoren van de Universiteit Antwerpen nemen je mee doorheen een ruim aanbod aan lezingen en workshops met ruimte voor dialoog en reflectie. Het startschot op deze dag wordt gegeven door keynote-spreker Tom Naegels met zijn theaterlezing 'Nieuw België op het podium'.

Cursusnummer:
22/GES/999
Type opleiding:
Lezingen en studiedagen
Interessegebied:
Onderwijs en pedagogie, Sociale wetenschappen
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2022 - 2023
Startdatum:
02.05.2023
Lesgevers:Locatie

Universiteit Antwerpen, Boogkeers 5 (aan het Mechelseplein), 2000 Antwerpen

Meer informatie

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.