Coronally advanced flap for treating single and multiple recessions

27.01.’23

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° DLLL000060 Nederlands
Tags: Lezingen en Studiedagen , Tandheelkunde en mondzorg

Beschrijving

Gingivale recessies worden steeds vaker behandeld omwille van tandhalsgevoeligheid, gebrek aan reinigbaarheid of esthetische redenen. Restauratieve behandelingen, chirurgische behandelingen en combinaties kunnen worden toegepast en kennen hun indicatiegebied. De zg. coronaal verplaatste flap vormt de meest traditionele chirurgische benadering voor gingivale recessies en wordt nog steeds beschouwd als de gouden standaard. Systematische reviews geven aan dat het behandelresultaat van de coronaal verplaatste flap gunstiger is in combinatie met een bindweefselgreffe of het gebruik van biologische agentia (enamal matrix derivative). In deze lezing worden de indicaties voor wortelbedekking belicht en wordt in detail ingegaan op de zg. coronaal verplaatste flap voor de behandeling van solitaire en multipele gingivale recessies. Wetenschappelijke achtergronden en casuïstiek vormen de basis voor een interactieve lezing.

Cursusnummer:
DLLL000060
Type opleiding:
Lezingen en studiedagen
Interessegebied:
Tandheelkunde
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2022 - 2023, 2023 - 2024
Startdatum:
27.01.2023
Contactpersoon:
ghall@ugent.be
Locatie

De Rode Bol

Meer informatie

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.