26.04.’23

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° n/a Nederlands
Tags: Frans

Een avond vol Franse taal en cultuur

Beschrijving

In het kader van de Semaine de la langue française et de la francophonie laten studenten en docenten Frans van de Faculteit Letteren en Wijsbegeerte een avond lang de francofiel in zich los. Omdat wie het Frans machtig is, een duidelijk streepje voor heeft op de arbeidsmarkt van vandaag. Omdat meertaligheid loont, niet alleen in economisch opzicht. Omdat je met Frans ook creatief bezig kunt zijn.

Voor wie?

  • Alle fans van het Frans, doorgewinterd of in wording: afgestudeerden, taalfreaks, cultuurminnaars en andere curieuzeneuzen.
  • Iedereen die vanuit een professionele of persoonlijke interesse voor de Franse taal en cultuur een avond lang inspiratie wil opdoen en contacten leggen.
  • In het bijzonder verwelkomen we leerkrachten secundair onderwijs én hun leerlingen die de ambitie hebben om een taalopleiding te starten.

Wat mag je verwachten?

  • Impressies van hoe wij het Frans (van) vandaag onderwijzen aan de UAntwerpen.
  • Staaltjes van actueel onderzoek in de taalkunde, literatuur en vertaalwetenschap.
  • Ludieke bijdragen door docenten en studenten Frans uit de opleidingen toegepaste taalkunde en taal- en letterkunde.

Programma

We ronden de avond af met een glaasje om bij na te genieten. Trinquons à la santé des passionnés de la langue française!

Opmerkingen

Gratis

Cursusnummer:
n/a
Type opleiding:
Lezingen en studiedagen
Interessegebied:
Taal en literatuur
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2022 - 2023
Startdatum:
26.04.2023
Locatie

Universiteit Antwerpen Stadscampus

Meer informatie

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.