29.09.’22

Geïnteresseerd?

Meer informatie
Nederlands Online beschikbaar

Beschrijving

Hoe leest mijn brein jouw brein?

In deze expertsessie zal er aandacht zijn voor het cerebellum, een hersengebied dat betrokken is in de ontwikkeling van autisme en een soort neuraal ontmoetingscentrum is voor tal van menselijke gedragingen. Recente reviews suggereren dat dit hersengebied kan helpen om een theoretische integratie mogelijk te maken. Daarnaast heeft de onderzoeksgroep Brain Body and Cognition van de VUB meermaals aangetoond dat dit gebied belangrijk is voor mentaliseren - het begrijpen en herkennen van gedachten en gevoelens bij jezelf en anderen. Vanuit deze inzichten zal er in de expertsessie verder ingegaan worden op moeilijkheden en sterktes op vlak van mentaliseren bij autisme, mogelijke genderverschillen en de implicaties die deze bevindingen kunnen hebben voor diagnostiek en interventie.

Wil je deelnemen aan alle komende BRUCCpro expertsessies van dit academiejaar? Voor een éénmalig bedrag van 90 euro kan dat! Bekijk ons volledig programma en schrijf je in via https://www.brucc.be/nl/brucc-pro-expertsessies

Op de hoogte blijven van ons opleidingsaanbod kan via de BRUCCpro Nieuwsbrief.

Spreker: Tom Bylemans

Datum: donderdag 29-09-2022 van 12u30 tot 13u30

Plaats: online

Prijs: 30 euro *

Meer info op de VUB-website

Type opleiding:
Lezingen en studiedagen
Interessegebied:
Psychologie
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2022 - 2023
Startdatum:
29.09.2022
Lesgevers:
Tom Bylemans
Contactpersoon:
Joelle.Narmon@vub.be
Meer informatie
Online beschikbaar

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.