Bruccpro-expertsessie: How (not) to be perfect… over perfectionisme

17.03.’22

Geïnteresseerd?

Meer informatie
Nederlands Online beschikbaar
Tags: Studiedagen en lezingen

Beschrijving

Perfectionisme is niet alleen een positief kenmerk. Perfectionisme kan ook een heel kwalijke invloed op het welbevinden hebben. Ongezond perfectionisme is dan een risicofactor, en zelfs een instandhoudend mechanisme in psychische aandoeningen, zoals oa. bij angst, depressie, eetstoornissen en OCD. In deze middagsessie wordt uitgegaan van perfectionisme als een proces, een aspect van cognitie of gedrag dat bijdraagt aan psychopathologie of dit in stand houdt. We onderscheiden in dat verband adaptief en maladaptief perfectionisme. Marjolijn zal toelichten wat hieronder wordt verstaan en hoe je je cliënt kan aansporen om op een gezonde manier met perfectionisme om te gaan.

Type opleiding:
Lezingen en studiedagen
Interessegebied:
Psychologie
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2021 - 2022
Startdatum:
17.03.2022
Contactpersoon:
Joelle.Narmon@vub.be
Locatie Campus Etterbeek
Meer informatie
Online beschikbaar

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.