BRUCCpro expertsessie - Het gebruik van ‘pressure training’ binnen sport en andere prestatiedomeinen

27.04.’23

Geïnteresseerd?

Meer informatie
Nederlands Online beschikbaar

Beschrijving

Het is een veelvoorkomend fenomeen binnen sport en andere prestatiedomeinen dat het uitvoeren of reproduceren van aangeleerde (motorische) vaardigheden aangetast wordt onder hoge druk. Een van de belangrijkste methodes om dergelijk ‘choken’ te vermijden is het op regelmatige basis oefenen onder gesimuleerde druksituaties. Tijdens deze expertsessie zal Jolan Kegelaers dieper ingegaan op dergelijke ‘pressure training’. Hij zal stilstaan bij de twee belangrijkste theoretische kaders die pressure training onderbouwen, met name stressinoculatietraining en ecological dynamics, en de aanzienlijke verschillen in praktische implicaties die beide kaders met zich meebrengen. Vervolgens belicht hij hoe druk op een praktische manier verhoogd kan worden binnen een prestatiecontext en welke uitkomsten hiermee bereikt kunnen worden. Tot slot zal hij ook stilstaan bij enkele ethische uitdagingen die met pressure training verbonden zijn.

Via BRUCCpro organiseert het Brussel University Consultation Center expertsessies, masterclasses en een jaarlijks symposium voor professionals in het domein van de psychologie. Daarmee willen we verbinding creëren tussen de universiteit en de praktijk. Op de hoogte blijven van ons opleidingsaanbod, kan via de BRUCCpro Nieuwsbrief.

Meer info op de VUB-website

Type opleiding:
Lezingen en studiedagen
Interessegebied:
Gezondheidswetenschappen
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2022 - 2023
Startdatum:
27.04.2023
Lesgevers:
Jolan Kegelaers
Contactpersoon:
joelle.narmon@vub.be
Meer informatie
Online beschikbaar

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.