26.04.’22

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° RP012 Nederlands
Tags: Regionale platformen

Beschrijving

Ontdek welke Afrikaanse romans professoren van de UGent inspireren, ontroeren of ontspannen.

Naast een paneldiscussie met Sarah De Saeger, Patrick Van Damme en Koen Bostoen, gemodereerd door auteur en radiomaker Pat Donnez, zal Inge Brinkman een inleidende presentatie geven over de rijkdom aan talen en literaturen op het Afrikaanse continent. Met muziek door Daouda Thiam uit Mauretanië.

Sarah De Saeger is professor voedselleer aan de Universiteit Gent. In het kader van haar onderzoek rond voedselveiligheid heeft ze een internationaal netwerk opgebouwd, oa in sub-Sahara Afrika.

Koen Bostoen is professor Afrikaanse Taalkunde en Swahili aan de Universiteit Gent. Zijn onderzoek is toegespitst op de Bantoetalen en op de studie van vroege Afrikaanse geschiedenis.

Patrick Van Damme is een tropisch-landbouwkundige met uitgebreide ervaring in Afrika. Hij werkte en woonde een tijd in Senegal en Togo.

Inge Brinkman werkt aan de UGent als professor Afrika-Studies. Haar onderzoek heeft betrekking op Afrikaanse letterkunde vanuit een cultuurhistorisch perspectief.

Cursusnummer:
RP012
Type opleiding:
Lezingen en studiedagen
Interessegebied:
Taal en literatuur
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2021 - 2022
Startdatum:
26.04.2022
Contactpersoon:
levenslangleren@ugent.be
Meer informatie

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.