19.01.’24

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° DLLL000106 Nederlands
Tags: Lezingen en Studiedagen , Tandheelkunde en mondzorg

Beschrijving

Systemische antibiotica worden vaak voorgeschreven door tandartsen en tandarts-specialisten als profylactische maatregel bij orale chirurgie, en als behandeling voor orale infecties. De bedoeling van deze lezing is om evidence-based richtlijnen voor te stellen voor hun gebruik in de dagelijkse praktijk, en om de pharmacokinetische en pharmacodynamische eigenschappen van diverse antibiotica te bespreken.

In een tweede deel wordt ingegaan op de gevolgen van de inname van bisphosphonaten en RANKL inhibitoren voor het uitvoeren van heelkundige ingrepen in de mondholte, meer bepaald voor het plaatsen van implantaten. De pharmacokinetische en pharmacodynamische eigenschappen van deze geneesmiddelen zullen ook in detail worden belicht.

Opmerkingen

Kan ik achteraf nog annuleren?

  • Kan u niet aanwezig zijn, geef dit dan steeds door via mail aan ntugent@ugent.be of naar ghall@ugent.be
  • Bij annulatie tot max. 21 dagen vooraf (hoorcolleges) of 30 dagen vooraf (cursus met practicum) wordt 75% van het inschrijvingsgeld terugbetaald.
  • Bij latere annulaties kan er geen inschrijvingsgeld worden teruggevorderd.

Cursusnummer:
DLLL000106
Type opleiding:
Lezingen en studiedagen
Interessegebied:
Tandheelkunde
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2023 - 2024
Startdatum:
19.01.2024
Lesgevers:
Isabel Spriet
Contactpersoon:
ghall@ugent.be
Locatie

De Rode Bol

Meer informatie

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.