02.12.’22

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° n/a Nederlands
Tags: vrijheid

Vijftiende Pieter Gillis lezing

Beschrijving

Recent verscheen het bekroonde boek ‘Vrijheid: een woelige geschiedenis’. Daarin onderzoekt Annelien de Dijn de verschillende opvattingen van vrijheid en hoe die zijn ontstaan. Ze wijst erop dat de uitvinding van de moderne vrijheid vaak op gespannen voet stond met de idee van democratie en volkssoevereiniteit. In haar lezing gaat zij in op het begrip ‘vrijheid’ en legt zij verbanden met het voor het Centrum Pieter Gillis belangrijke concept van ‘actief pluralisme’.

Programma

​Lezing met aansluitend receptie

Cursusnummer:
n/a
Type opleiding:
Lezingen en studiedagen
Interessegebied:
Sociale wetenschappen, Wijsbegeerte en ethiek
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2022 - 2023
Startdatum:
02.12.2022
Lesgevers:
Annelien de Dijn is een bekroonde auteur en historicus. Haar onderzoek richt zich op de geschiedenis van het politieke denken in Europa en de Verenigde Staten van 1700 tot heden, en ze heeft ook een interesse in de oudheid en de Renaissance.
Locatie

Universiteit Antwerpen - Stadscampus - Rodestraat 14 - 2000 AntwerpenGebouw R - Aula S.R.004

Meer informatie

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.