11.05.’21

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° LEZ002 Nederlands Online beschikbaar
Tags: Filosofie

Beschrijving

Deze lezingenreeks behandelt een van de meest klassieke filosofische thema’s. Denken en spreken doen we niet zomaar, we weten ons gebonden aan normen. Een van de meest fundamentele normen lijkt die van waarheid te zijn. Maar wat betekent het dat we ons gebonden weten aan waarheid? Wat gebeurt er wanneer we waarheid zelf tot onderwerp maken van ons denken? Is zoiets als een theorie over waarheid wel mogelijk?

Elk van de lezingen zal kijken hoe filosofen over deze vragen hebben nagedacht, en wat hun denken over waarheid ons kan leren over onszelf.

Programma

programma

Opmerkingen

Alle lezingen worden opgenomen en achteraf gedeeld op het YouTube kanaal van de Vakgroep Wijsbegeerte en Moraalwetenschap.

contact

Cursusnummer:
LEZ002
Type opleiding:
Lezingen en studiedagen
Interessegebied:
Wijsbegeerte en ethiek
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2020 - 2021
Startdatum:
11.05.2021
Lesgevers:
Roland Breeur
Elad Magomedov
Wim Vanrie
Egon Bauwelinck
Marie-Gabrielle Verbergt
Jana De Kockere
Fons Dewulf
Massimiliano Simons
Maarten Van Dyck
Contactpersoon:
humanitiesacademie@ugent.be
Meer informatie
Online beschikbaar

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.