20.06.’21

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° 1 Nederlands Online beschikbaar
Tags: recht

on demand van 20 juni tot 20 september 2021

Beschrijving

Doelgroep: advocaten, magistraten, notarissen, bedrijfsjuristen, gerechtsdeurwaarders en alle rechtspractici.

Programma

In eerste instantie wordt stilgestaan bij de actuele rechtspraak inzake de handelsagentuur. De kwalificatie, de beëindigingsmodaliteiten, de beëindiging wegens ernstige tekortkoming of wegens bijzondere omstandigheden, de impact van het niet-concurrentiebeding, de uitwinningsvergoeding en de bijzondere vergoeding komen aan bod. Daarbij wordt ook de Europese rechtspraak en de internationale handelsagentuur niet vergeten.

Vervolgens wordt ook de recente rechtspraak inzake concessieovereenkomsten ontleed. Denk aan alleenverkoopconcessies, de kwalificatie en conversie, de redelijke termijn, vervangende en bijzondere vergoeding, internationale distributierelaties, niet-exclusieve concessies, nietigheden.

Tenslotte wordt ook stilgestaan bij de impact van de wet precontractuele informatie op de diverse commerciële tussenpersonen.

Opmerkingen

Het inschrijvingsgeld bedraagt € 100. Vanaf een tweede inschrijving binnen het Nexus zomerprogramma (vijf webinars) betaalt u € 90. Deze prijs omvat on demand deelname aan de webinar en de digitale documentatie.

De online uiteenzetting kan geraadpleegd worden vanaf ontvangst deelnamelink (binnen de twee werkdagen na inschrijving) tot 20 september 2021, 23.59 uur.

Nexus is erkend als opleidingsverstrekker voor het systeem van de KMO-portefeuille, door hiervan gebruik te maken kan tot 30% worden bespaard op de deelnemersgelden. De aanvraag van de KMO-portefeuille moet gebeuren ten laatste 14 dagen na aanvang van de opleiding. De deelnemer verbindt zich ertoe de regels gesteld door het Agentschap Innoveren & Ondernemen te respecteren.

Het accreditatienummer voor de KMO-portefeuille van Nexus Antwerpen is DV.O100321.

Erkenningen

Een aanwezigheidsattest wordt digitaal bezorgd, ten laatste 28 september 2021.

  • OVB: 2 standaardpunten, in aanvraag
  • IBJ: 2 punten (voortgezette opleiding)
  • IGO erkende deze webinar bij effectieve aanwezigheid
  • ITAA: in aanvraag.

Cursusnummer:
1
Type opleiding:
Lezingen en studiedagen
Interessegebied:
Recht
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2020 - 2021
Startdatum:
20.06.2021
Lesgevers:
Koen Van den Broeck (advocaat Nederlandstalige balie Brussel)

Voorzitter: Gert Straetmans (gewoon hoogleraar UAntwerpen)
Contactpersoon:
nexus@uantwerpen.be
Locatie

online

Meer informatie
Online beschikbaar

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.