20.06.’21

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° 1 Nederlands Online beschikbaar
Tags: recht, deontologie

on demand van 20 juni tot 20 september 2021

Beschrijving

De advocaat?! Een oud beroep in een modern landschap. De advocaat is een onafhankelijk beoefenaar van een vrij beroep, dat door de wetgever en door zijn beroepsorde wordt gereglementeerd en gecontroleerd. Hij oefent dit beroep van oudsher uit met naleving van wettelijk omschreven beginselen en kernwaarden. De opdracht van de advocaat en de organisatie van zijn beroep wijzigden en evolueerden sterk in de eenentwintigste eeuw. Er werden communautaire Ordes opgericht met regulerende bevoegdheid, deze Ordes zijn ondernemersverenigingen, ministeriële experten schreven een lijvig werk over de modernisering van het beroep, de advocaat is een ondernemer geworden die zijn beroep vaak in een samenwerkingsverband uitoefent, deze samenwerkingsverbanden kunnen zelfs multidisciplinair zijn. De perimeter van het beroep breidt uit, het beroepsgeheim wordt (net als andere kernwaarden) bedreigd, het tuchtbeleid wordt gecontroleerd.

Programma

Aan de hand van de actuele deontologie zal het beroep van advocaat tijdens de studieavond in vraag worden gesteld, om vervolgens krachtdadig de noodzaak ervan te verantwoorden. Advocaat? Advocaat!

Opmerkingen

Het inschrijvingsgeld bedraagt € 100. Vanaf een tweede inschrijving binnen het Nexus zomerprogramma (vijf webinars) betaalt u € 90. Deze prijs omvat on demand deelname aan de webinar en de digitale documentatie.

De online uiteenzetting kan geraadpleegd worden vanaf ontvangst deelnamelink (binnen de twee werkdagen na inschrijving) tot 20 september 2021, 23.59 uur.

Nexus is erkend als opleidingsverstrekker voor het systeem van de KMO-portefeuille, door hiervan gebruik te maken kan tot 30% worden bespaard op de deelnemersgelden. De aanvraag van de KMO-portefeuille moet gebeuren ten laatste 14 dagen na aanvang van de opleiding. De deelnemer verbindt zich ertoe de regels gesteld door het Agentschap Innoveren & Ondernemen te respecteren.

Het accreditatienummer voor de KMO-portefeuille van Nexus Antwerpen is DV.O100321.

Erkenningen

Een aanwezigheidsattest wordt digitaal bezorgd, ten laatste 28 september 2021.

  • OVB: 2 standaardpunten, in aanvraag
  • IBJ: 2 punten (voortgezette opleiding)
  • IGO erkende deze webinar bij effectieve aanwezigheid
  • ITAA: in aanvraag.

Cursusnummer:
1
Type opleiding:
Lezingen en studiedagen
Interessegebied:
Recht
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2020 - 2021
Startdatum:
20.06.2021
Lesgevers:
Spreker: Jan Meerts (stafhouder balie Antwerpen 2016-2018, bestuurder deontologie Orde van Vlaamse Balies)

Voorzitter: Stefan Rutten (hoofddocent UAntwerpen, advocaat balie provincie Antwerpen)
Contactpersoon:
nexus@uantwerpen.be
Locatie

online

Meer informatie
Online beschikbaar

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.