Aangeboren en verworven tandafwijkingen : Tips en tricks voor diagnostiek en opties voor herstel

23.11.’23

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° DLLL000085 Nederlands
Tags: Lezingen en Studiedagen , Tandheelkunde en mondzorg

Beschrijving

Wist je dat tweedegraads verwanten van een patiëntje met snijtand-premolaar agenesie tot 5x meer kans lopen om dezelfde vorm van agenesie en een ‘dens invaginatus’ te vertonen, en dat er meerdere vormen van glazuurafwijkingen bestaan met elk hun specifieke wijze van behandelen ? Tast je in het duister over welke tandverkleuringen je duurzaam met bleking kan behandelen ? Heb je al eens getwijfeld over de juiste timing om een ‘mesiodens’ in de bovenkaak weg te nemen ? Deze cursus biedt op alle mogelijke vragen over gebitspathologie een eenvoudig antwoord.

Tijdens twee voordrachten van anderhalf uur worden de meest diverse vormen van gebitsafwijkingen ontleed tegen de achtergrond van genetische sturing, mineralisatie en algemeen-medische aandoeningen, en worden tips en tricks gedeeld over het snel diagnosticeren en duurzaam behandelen van storende defecten. Via een massa klinische beelden worden verbanden blootgelegd met onderliggende fysiologische processen en hun relatief impact op het klinische beeld (én behandelmogelijkheden) van de meest voorkomende tandafwijkingen.

Voor deze cursus is geen voorkennis vereist. Voor het interactieve deel wordt het meebrengen van geanonimiseerde klinische beelden aangemoedigd.

Opmerkingen

Kan ik achteraf nog annuleren?

  • Kan u niet aanwezig zijn, geef dit dan steeds door via mail aan ntugent@ugent.be of naar ghall@ugent.be
  • Bij annulatie tot max. 21 dagen vooraf (hoorcolleges) of 30 dagen vooraf (cursus met practicum) wordt 75% van het inschrijvingsgeld terugbetaald.
  • Bij latere annulaties kan er geen inschrijvingsgeld worden teruggevorderd.

Cursusnummer:
DLLL000085
Type opleiding:
Lezingen en studiedagen
Interessegebied:
Tandheelkunde
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2022 - 2023, 2023 - 2024
Startdatum:
23.11.2023
Contactpersoon:
ghall@ugent.be
Meer informatie

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.