To Beer or not to Beer
Engineering Technology
Engineering Technology
Een hands-on cursus bierbrouwen die deelnemers onderdompelt in de wondere wereld van het brouwen.
Bier of geen bier, dat is de vraag. Hobbybrouwen heeft veel belangstelling gekregen door de beschikbaarheid van kant-en-klare kits, ingrediënten en kleine apparatuur. De omvang van de apparatuur blijft echter klein, omdat grotere apparatuur een grotere investering vereist. Daarom bundelen BioWAVE en het Engineers of Tomorrow ecosysteem hun krachten om een hands-on cursus bierbrouwen aan te bieden die deelnemers onderdompelt in de wondere wereld van het brouwen. Deelnemers krijgen uitgebreide theoretische kennis over brouwen, die daarna in de praktijk wordt gebracht. De cursus behandelt alles van het ontwerpen van het recept tot het bottelen van het bier. Aan het einde van de cursus neem je je eigen bier mee naar huis!
17 december: Introductie
17 januari: Preparatie media en starten gistprecultuur
21 januari: Poetsen van de installatie
22 januari: Brouwdag
5 maart: Bottelen