Taal en Recht

Starts on 19.09.2023

Law

Interested?

More information
° 2223-taal-recht NL Available online
Tags: Rechtsdomeinen

Description

Taal en recht zitten overal. Taal zit in recht. En recht zit in taal. Gandaius Academy wil onderzoeken belichten die (al dan niet uitdrukkelijk) zowel taalaspecten als juridische aspecten bevatten.

Op het programma staat een brede waaier van interessante onderzoeken: van het recht op vertaling in strafzaken (door Sara Delva) tot meertalige rechtsbijstand voor asielzoekers (Marie Jacobs) en talige strategieën bij niet-begeleide minderjarigen (Lotte Remue); van sprekersrollen van mannelijke partners van cliënten die een abortus beogen (Ella van Hest) tot de brede seksuele identiteit in Belgische asielprocedures en de bijhorende narratives (Liselot Casteleyn).

Program

 • 17.30 - 18.00 u:
  Ontvangst met broodjes
 • 18.00 - 18.30 u:
  Het recht op vertaling in strafzaken - Sara Delva
 • 18.30 - 19.00 u:
  Meertalige rechtsbijstand voor asielzoekers - Marie Jacobs
 • 19.00 - 19.30 u:
  Communicatie en talige strategieën tussen niet-begeleide minderjarigen en hun voogd - Lotte Remue
 • 19.30 - 20.00 u:
  Sprekersrollen van mannelijke partners van vrouwen die een abortus beogen (en waarbij die vrouwen geen enkele taal met de hulpverlener delen) - Ella van Hest
 • 20.00 - 20.30 u:
  De brede seksuele identiteit in Belgische asielprocedures en de bijhorende narratives - Liselot Casteleyn

Gandaius Voorsprong

Onder het label “Gandaius Voorsprong-serie” geven wij graag het woord aan nieuwere namen in de onderzoekswereld, met name aan (jonge) onderzoekers van de faculteit Recht en Criminologie. Zij delen de resultaten van inzichten die ze opdeden in het kader van hun lopend doctoraatsonderzoek, met bijzondere aandacht voor de praktische toepassing ervan in het werkveld.

Course number:
2223-taal-recht
Type:
Short- en long-term programmes
Area of interest:
Law
Language:
NL
Starting date:
19.09.2023
Contact person:
gandaius@ugent.be
Location

Auditorium F

More information
Available online

We use cookies to to give you the best possible user experience on our website. You can refuse the installation of cookies. By doing so some parts of this website will not work in an optimal way. Read more.

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.