Medicine

Interested?

More information
° DLLL000109 NL
Tags: Beweging- en Sport , Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie

Description

Op 30 en 31 oktober 2023 organiseert de Universiteit Gent, in samenwerking met de GHALL, KU Leuven en VUB twee studiedagen rond verschillende thema’s binnen de sportpsychologie.

De eerste dag staat in het teken van de relatie tussen prestatie en welbevinden in de sport. Het streven naar topprestaties in de sportwereld wordt vaak geassocieerd met een intense druk en hoge verwachtingen, wat de balans tussen prestatie en welbevinden kan verstoren. Dit spanningsveld is des te uitdagender in high-performance culturen, waar atleten gedreven worden om grenzen te verleggen en voortdurend te excelleren. Binnen deze context speelt de sportpsycholoog een essentiële rol. De expertise van een sportpsycholoog ligt in het vermogen het spanningsveld om te buigen en een synergie tussen prestatie en welbevinden tot stand te brengen.

Op de tweede dag staat de praktische toepassing van sportpsychologie centraal. De sprekers zullen uitgebreid behandelen hoe men mentale vaardigheden kan aanleren aan sporters, niet alleen binnen de traditionele sporten zoals tennis, maar ook in minder gangbare sportdisciplines zoals extreme sports, e-sports en denksporten.

Program

Het volledige programma kan je hier terugvinden.

Remarks

Prijs

De inschrijvingsprijs per studiedag bedraagt €60 voor externen en €15 voor studenten. (studenten kunnen de uitzonderingsprijs aanduiden bij het afrekenen).

Inschrijven kan tot en met dinsdag 24 oktober 2023.

Locatie

Beide studiedagen zullen doorgaan in Auditorium E, Blok B, UZ Gent van 8u30 tot 16u30.

Catering

Lunch wordt voorzien, gelieve een email te sturen naar ghall@ugent.be indien je een vegetarische optie wenst.

Course number:
DLLL000109
Type:
Short- en long-term programmes
Area of interest:
Medicine, Health Sciences, Psychology
Language:
NL
Academic year:
2023 - 2024
Starting date:
30.10.2023
Lecturers:
Paul Wylleman
Gert-Jan De Muynck
Tine Vertommen
Katrien Fransen
Cedric Arijs
Contact person:
ghall@ugent.be
Location

Campus UZ Gent

More information

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.