Radioprotectie, diagnostisch gebruik van X-stralen

Starts on 01.02.2022

Medicine

Interested?

More information
° DLLL000019 NL
Tags: Geneeskunde

Description

Dit is een opleidingsprogramma voor het bekomen van een attest van bekwaamheid in het gebruik van X-stralen voor doeleinden van medische diagnose of voor radioscopisch gestuurde behandelingen.

Dit programma is conform met de vereisten gesteld door het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle in het K.B. van 20 juli 2001.

De onderwijstaal van deze permanente vorming is Nederlands.

Lesgevers

  • Prof. Dr. Ir. K. Bacher, Vakgroep Structuur en Herstel van de Mens, Universiteit Gent, wetenschappelijk coördinator van de opleiding
  • Prof. Dr. Ir. Pim Pullens, Vakgroep Diagnostische Wetenschappen, Universiteit Gent

Program

De opleiding omvat 12 sessies, die telkens doorgaan op woensdagavond vanaf 19u00. De lessenreeks gaat door in het 2e semester (van februari tot juni).

De lessenreeks van AJ 2021-2022 zal starten op woensdagavond 9 februari om 19u00. Alle lessen zullen dit academiejaar uitsluitend online plaatsvinden.

De presentaties en lesopnames kunnen na elke sessie geraadpleegd worden op Ufora. Om toegang te krijgen tot het lesmateriaal, dient u zich eerst te registreren (Ga naar Ufora > klik op “registratie voor niet-UGent gebruikers”). Na uw registratie, kan de beheerder van de opleiding u toevoegen aan de cursus.

Het examen gaat door in juni en bestaat uit een multiple choice kennistoets op een computer, in PC-lokaal 1.2 Galenus (1 K3, ingang 42) op campus UZ Gent.

De aanwezigheid tijdens de sessies en de evaluatie aan het einde van de opleiding bepalen of de deelnemer slaagt en een getuigschrift van de Universiteit Gent ontvangt.

Bijkomende inlichtingen

+32 9 264 66 50

Medical.Physics@UGent.be

Course number:
DLLL000019
Type:
Short- en long-term programmes
Area of interest:
Medicine
Language:
NL
Academic year:
2021 - 2022
Starting date:
01.02.2022
Contact person:
ghall@ugent.be
More information

We use cookies to to give you the best possible user experience on our website. You can refuse the installation of cookies. By doing so some parts of this website will not work in an optimal way. Read more.

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.