Partnerrelatie-, gezins en systeempsychotherapie

Starts on 29.09.2023

Psychology

Interested?

More information
° D_A_23_24_PGSPT NL
Tags: Alle opleidingen , Partnerrelatie-, gezins- en systeempsychotherapie , Psychotherapie en klinische psychodiagnostiek , Postgraduaatsopleidingen

Description

De opleiding Partnerrelatie-, gezins-, en systeempsychotherapie is een 4-jarig interuniversitair postgraduaat ingericht door The GHALL en Dunant Academie.

Deze opleiding is bestemd voor klinische psychologen, klinische orthopedagogen en artsen uit de geestelijke gezondheidszorg en aanverwante disciplines om, bouwend op hun bestaande vaardigheden en kennis, de theorie en de praktijk van de partnerrelatie-, gezins- en systeempsychotherapie aan te leren en te ontwikkelen.

Evidence-based werken in de klinische praktijk is dan ook een belangrijke insteek waarbij een integratie van een kritische reflectie van de onderzoeksliteratuur, de eigen klinische ervaring en de persoon als therapeut beoogd wordt.

Program

Het programma van de opleiding bestaat uit vier verplichte opleidingsjaren:

  • Jaar 1: ‘Theorie naar praktijk’
  • Jaar 2: ‘Het therapeutisch proces en entiteit ouderschap’
  • Jaar 3: ‘Partnerrelatie- en gezinstherapie I
  • Jaar 4: ‘Partnerrelatie- en gezinstherapie II

Elk opleidingsjaar omvat:

  • een theoretisch gedeelte met aandacht voor theoretische concepten, onderzoek, ethische problemen en therapeutische technieken
  • een praktisch gedeelte met aanleren en oefenen van therapeutische vaardigheden, de vertaling van de theorie naar de klinische praktijk
  • een gedeelte supervisie van de systeem therapeutische praktijk
  • een gedeelte evidence-based werken binnen de systeemtherapeutische praktijk
  • een gedeelte rond de vorming als therapeut met integratie van de theorie, de praktijk en de persoon als therapeut aan de hand van gevalssupervisie, gesuperviseerde klinische praktijk, reflectie rond de therapeutische relatie, portofolio, persoonlijk werk, huiswerkopdrachten.

De opleiding duurt 4 jaar en bestaat uit 80 studiepunten (ECTS). Elk opleidingsjaar omvat 20 studiepunten.

Een klinische praktijk is te allen tijde verplicht voor de deelnemers tijdens het volgen van de opleiding.

De selectiegesprekken gaan door op donderdag 1, vrijdag 2 en vrijdag 9 juni 2023 in de namiddag. Wanneer je geselecteerd wordt om op gesprek te komen, ontvang je hierover later de details.

Remarks

De opleiding vindt plaats in RodeBol Events. De opleidingsdagen zijn donderdag (13u30 - 20u) en vrijdag (9u30 - 17u00).

Het inschrijvingsgeld bedraagt 2500 euro per academiejaar.

De onderwijstaal is Nederlands. Specialistische seminaries kunnen in het Engels worden gedoceerd. Er wordt eveneens verondersteld dat cursisten Engelstalige literatuur kunnen doornemen.

Interesse?

Lees onderaan deze pagina wat de toelatingsvoorwaarden zijn en stel je kandidaat via het inschrijvingsformulier. De selectiegesprekken gaan door op donderdag 1, vrijdag 2 en vrijdag 9 juni 2023 in de namiddag. Wanneer je geselecteerd wordt om op gesprek te komen, ontvang je hierover later de details.

Course number:
D_A_23_24_PGSPT
Type:
Postgraduate Studies
Area of interest:
Psychology
Language:
NL
Academic year:
2023 - 2024
Starting date:
29.09.2023
Contact person:
sabine.coppens@ugent.be
More information

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.