Optimaliseer performance management in het onderwijs

Starts on 17.04.2024

Economics, Business and (Public) Management

Interested?

More information
° Studienamiddag_LLL_ NL
Tags: Volledig aanbod , Studiedagen , Korte opleidingen

Description

Het Vlaamse onderwijs staat voor diverse uitdagingen. Voor directeuren en leidinggevenden zijn inzichten vanuit HR en Organisatiegedrag van cruciaal belang om leerkrachten effectief te begeleiden in hun essentiële rol. Performance management, een specifiek HR-instrument, biedt leidinggevenden de mogelijkheid om samen met leerkrachten doelen te formuleren, hun voortgang te monitoren en prestaties te evalueren.

Deze studiemiddag belicht bevindingen uit het onderzoek van de onderzoeksgroep People en Performance Management en biedt praktische aanbevelingen om deze inzichten in de praktijk toe te passen.

Tijdens deze boeiende studiemiddag bespreken we essentiële wetenschappelijke inzichten en reiken we concrete tools aan om de basisprincipes van performance management als HR-instrument te begrijpen

Doelgroep

Schoolleiders en leidinggevenden

Program

  • De focus ligt op een specifiek HR-instrument dat kan worden ingezet om medewerkers te motiveren, te ontwikkelen en te evalueren: hoe kan performance management bijdragen aan de effectiviteit van teamleden binnen onze school? Deze vraag staat centraal, waarbij we zowel wetenschappelijk onderzoek als praktische HR-instrumenten belichten.
  • Deze studienamiddag concentreert zich op de nieuwe en innovatieve benadering van performance management, met de nadruk op ontwikkelingsgerichte doelen voor medewerkers, voortdurende en constructieve feedback, en een veelbelovend nieuw gespreksmodel als alternatief voor traditionele evaluatiegesprekken.

Remarks

Docenten:

Adelien Decramer, Associate Professor UGent, auteur van "Making Organisations Work", "Organisaties Doen Werken", en "Mens en Samenleving", uitgegeven bij Owl Press.

Mieke Audenaert, Associate Professor UGent, auteur van "Leiders Doen Groeien" en "How to Grow as a People Manager", uitgegeven bij Owl Press.

Indien u deel uitmaakt van de onderzoekspool van prof. Decramer & prof. Audenaert, selecteer dan 'uitzonderingsprijs: onderzoekspool opleiding' in het winkelmandje.

Course number:
Studienamiddag_LLL_
Type:
Short- en long-term programmes
Area of interest:
Economics, Business and (Public) Management
Language:
NL
Academic year:
2022 - 2023, 2023 - 2024
Starting date:
17.04.2024
Lecturers:
Adelien Decramer
Mieke Audenaert
Contact person:
febacademy@ugent.be
More information

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.