Micro-credential Persoonsverzekeringen

Starts on 03.02.2024

Law

Interested?

More information
° n/a NL

The circle of life!

Description

Levens- en gezondheidsverzekeringen vormen samen de persoonsverzekering en vertegenwoordigen het belangrijkste premievolume binnen de Belgische verzekeringsmarkt.
Aan de hand van een cirkel voorgesteld, verwijst het bovenste deel naar de eerder traditionele leven en overlijdensproducten. Het onderste deel verwijst naar de gezondheidsverzekeringen waarvan de bescherming tegen inkomensverlies en medische kosten de meest bekende zijn. De linkerzijde van de cirkel staat voor de particuliere markt en de rechtszijde voor de collectieve verzekeringen die werkgevers aan hun personeel aanbieden.
Persoonsverzekeringen kennen een ongekend potentieel aan toepassingen, gaande van een spaar- of beleggingsinstrument, de opbouw van een aanvullend pensioen tot een bescherming tegen overlijden of medische zorgen. Ze vormen een middel om vermogen te structuren, kunnen helpen bij successie via de begunstiging en zijn voor werkgevers een aantrekkelijke employee benefit.

Program

Deze micro-credential wordt enkel ingericht tijdens de oneven academiejaren.

Wij zijn gebonden aan de inschrijfdata van de centrale onderwijsadministratie van de UAntwerpen (gebaseerd op het semestersysteem van de bachelor/masteropleidingen).Je schrijft je best in minstens 1 week voor de start van de micro-credential.

Start op 3 februari 2024: inschrijven kan t.e.m. 30 november 2023 en vanaf 8 januari t.e.m. 23 januari 2024 .

Remarks

  • Deze micro-credential wordt enkel ingericht tijdens de oneven academiejaren.
  • Alles lessen worden gegeven door (gast)docenten met de nodige praktijkkennis.
  • Diplomavereiste: diploma academische of professionele bachelor (of gelijkgesteld) binnen om het even welk studiegebied.

Course number:
n/a
Type:
Short- en long-term programmes, Micro-credentials
Area of interest:
Law
Language:
NL
Starting date:
03.02.2024
Lecturers:
Kurt Termote & gastdocenten uit de praktijk
Contact person:
allic.nexus@uantwerpen.be
Location

Leerstoel ALLIC - i.s.m. Nexus

UAntwerpen

  • Stadscampus (op zaterdag 09.00 - 13.00 uur)
  • Online (op dinsdag 18.45 - 21.45 uur)

More information

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.